Rólunk

Városunkban régi hagyományai vannak a tenisz sportágnak, több éven keresztül erős csapata volt a Paksi Sportegyesületnek (PSE), amely az élvonalban szerepelt.

Településünkön élő fiatalok körében népszerűségnek örvend ez a sportág, melyet bizonyít az a tény, hogy jelenleg a szakosztálynak 63 fő igazolt versenyzője van. A versenyzők 83 %-át a 16 éven aluli korosztály teszi ki, melyből adódik, hogy az utánpótlás biztosított.

A PSE egyik szakosztályaként működik a tenisz szakosztály, amely hat salakos pályával, kétpályás fedett teniszcsarnokkal, bitumen pályákkal, klubépülettel és egy szertár épülettel rendelkezik.

A szakosztály az éves költségvetéséből a megemelkedett utazási, étkezési költségek miatt – kevesebbet tud áldozni a versenyeken való részvételre, holott csak akkor várható még több jó eredmény, ha sűrűbben vehetnének részt a versenyzők a különböző szintű és erősségű megmérettetésen.

Nem megoldott szakosztályunkon belül – anyagi lehetőségek hiánya miatt – a tehetséges gyermekek támogatása sem.

Az igények növekedésével, a jelenlegi pályák felújítását, újabb pályák építését, a tenisz telep otthonosabbá tételét kell megoldani.

A fentiekben vázolt célok eléréséhez tervezett tevékenység várható anyagi, technikai vonzatának teljesítésére az alapító:

a PAKSI SPORTEGYESÜLET elhatározza, hogy

„PAKS TENISZSPORTJÁÉRT” néven ALAPÍTVÁNY-t

létesít.